18 januari 2016

De StayOkay Vondelparkloop trok dit weekend maar liefst 4000 lopers naar het Vondelpark. Door het Amsterdamse Vondelpark lopen altijd al veel mensen hard, maar afgelopen weekend was het vele malen drukker.

Verspreid over 2 dagen vond de 42e editie van de Vondelparkloop plaats, met een afstand van 10km voor wedstrijdlopers en recreanten. De snelste loper bij de mannen dit jaar was Lucas Nieuweboer van KAV Holland met een tijd van 31.50 min. Bij de vrouwen was de snelste tijd voor Rosalie Teeuwen van Atos met een tijd van 38.58 min.

Vondelparkloop Light the Night (Foto: Jeroen van Zijp)

Vondelparkloop Light the Night (Foto: Jeroen van Zijp)

Light the Night Vondelparkloop op zaterdagavond

Zaterdagavond was de kleurrijke Light the Night-Vondelparkloop over 10km. Het Vondelpark was dit jaar nog spectaculairder versierd, met vlammenwerpers en een lasershow. 1500 deelnemers liepen op de beats van DJ Flyon de drie ronden door het kleurrijk verlichte park.

 

Vondelparkloop brengt 2000 euro op voor kinderen in Nepal

Zondagochtend begon met de Bachi Amaa Kinderloop, waar ongeveer 300 kinderen vol overgave een 1.4km rondje door het park liepen. Bachi Amaa was het goede doel verbonden aan deze editie van de Vondelparkloop. De opbrengst dit jaar, 2000 euro, is bestemd voor kinderen in een weeshuis in Nepal.
Ruim 2000 deelnemers stonden vervolgens aan de start van de wedstrijdloop, bedrijvenloop en recreantenloop. De snelste loper bij de mannen senioren dit jaar was Lucas Nieuweboer van KAV Holland met een tijd van 31.50 min. Bij de vrouwen was de snelste tijd voor Rosalie Teeuwen in de categorie vrouwen 35-45 jaar van Atos met een tijd van 38.58 min. Bij de vrouwen senioren eindigde Geranne Molenaar van AV Edam als eerste met een tijd van 39.02 min. De bedrijvenloop werd gewonnen door de Vegan Runners. Bij de 10km voor recreanten was de snelste loper Gert Brinkman uit Amsterdam met een tijd van 34.32 min.

Zie hier voor alle uitslagen

Met 4000 deelnemers beleeft de Vondelparkloop dit jaar een record. Een toename van zo’n 400 deelnemers ten opzicht van de editie van 2015.

Alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet!


line