Het programma

Dit zijn de voorlopige startmomenten van de 49e Vondelparkloop op 18 februari 2024

10.30 uur Start 1,5km Kinderloop
11.00 uur Start 3,5 km recreatieloop, 6,7km Recreatieloop en 10 km bedrijven- en 10 km wedstrijdloop
12.30/12.45 uur Start 10km Recreatieloop

Start en Finish

De start en finish zijn dit jaar wederom bij Het Openluchttheater in het Vondelpark in Amsterdam. We moeten er rekening mee houden dat het Vondelpark ook als recreatie gebied wordt gebruikt door vele niet hardlopende Amsterdammers. Er kunnen dus honden, wandelaars en fietsers op het parcours zijn.
Zie ook de parcourskaart.

Startnummers ophalen

Je startnummer wordt niet opgestuurd maar kun je vooraf ophalen.

  • Op vrijdag 16 februari 2024i (10:00 – 17:00 uur) en zaterdag 17 februari (10:00 – 16:00 uur) liggen de startnummers voor alle onderdelen klaar bij Run2day, Overtoom 345-351 in Amsterdam.
  • Op zondag 18 februari 2024 vanaf 9:30 uur zullen de startnummers voor de Vondelparkloop klaarliggen in de tent van het wedstrijdsecretariaat nabij het Openluchttheater, kijk bij bereikbaarheid voor een overzichtskaart van het evenemententerrein.

Eventuele extra bestellingen zoals een shirt liggen klaar bij je startnummer.

Eten en drinken

Aan het parcours is een verzorgingspost aanwezig welke is voorzien van water. Bij start/finish zal eveneens water beschikbaar zijn. Heb je zin in een drankje na afloop, dan kun je terecht bij het Blauwe Theehuis of een van de andere horecagelegenheden in de buurt van het evenemententerrein.

Parcours

Net als afgelopen jaar, zullen we deze editie van de Vondelparkloop het parcours met de klok meelopen. Start en Finish zullen bij het Openluchttheater zijn en vanaf daar volgen we de brede asfaltwegen met de klok mee om vervolgens weer te finishen bij het Openluchttheater. Kijk hier voor het parcours.

Parkeren

Het Vondelpark ligt ingeklemd tussen Amsterdam Oud-Zuid en Oud-West. In de gebieden rondom het park is de parkeerruimte zeer beperkt. Het park is uitstekend per fiets en openbaar vervoer te bereiken. Fietsen kunnen alleen gestald worden in de fietsenrekken die door de organisatie speciaal voor de Vondelparkloop zijn geplaatst vlakbij het Blauwe Theehuis. Kijk bij bereikbaarheid voor de locatie van de fietsenstallingen en meer informatie over parkeren.

Veiligheid

Bij start/finish zal een EHBO-post aanwezig. Tevens is er tijdens de loop EHBO aanwezig op en langs het parcours.

Kleedruimte & Garderobe

Er is beperkt kleedruimte beschikbaar in een tent op het evenemententerrein rondom het Openluchttheater. Er is geen bewaakte garderobe aanwezig! Er zal wel mogelijkheid zijn om spullen (onbeheerd) achter te laten in de omkleed tent. Ook zullen er op beide dagen kluisjes beschikbaar zijn, welke tegen een vergoeding kunnen worden gebruikt.


line