Het programma

In het Vondelparkloop-weekend zijn er een groot aantal gezellige wedstrijden. Er is dus meerdere keren een start. Kijk bij het weekendprogramma wanneer de wedstrijd waar je aan mee wilt doen, of waarbij je wilt aanmoedigen, van start gaat.

Start en Finish

In tegenstelling tot voorgaande edities zal de start en finish bij het openluchttheater in het Vondelpark in Amsterdam zijn. We moeten er rekening mee houden dat het Vondelpark ook als recreatie gebied wordt gebruikt door vele niet hardlopende Amsterdammers. Er kunnen dus honden, wandelaars en fietsers op het parcours zijn.
Zie ook de parcourskaart.

Startnummers ophalen

Je startnummer wordt niet opgestuurd maar kun je vooraf ophalen.

  • Op donderdag 12 januari (10:00 – 18:00 uur), vrijdag 13 januari (10:00 – 18:00 uur) en 14 januari (10:00 – 16:00 uur) liggen de startnummers klaar bij Run2day, Overtoom 345-351 in Amsterdam. Startnummers voor alle onderdelen.
  • Op zaterdag 14 januari vanaf 17:00 uur zullen de startnummers van de zaterdagavond ‘Light the Night’ klaarliggen in de tent van het wedstrijdsecretariaat nabij het Blauwe Theehuis, klik hier voor een overzichtskaart van het evenemententerrein.
  • Op zondag 15 januari vanaf 9:30 uur zullen de startnummers voor de Vondelparkloop ‘Race the Day’ (zondageditie) klaarliggen in de tent van het wedstrijdsecretariaat nabij het Blauwe Theehuis, klik hier voor een overzichtskaart van het evenemententerrein.

Let op: Je kunt op zaterdagavond géén startnummers ophalen voor de zondag wedstrijden. Eventuele extra bestellingen zoals een shirt, clicktight of hardlooplampje liggen klaar bij je startnummers.

Er is geen na-inschrijving en het is niet mogelijk accessoires zoals shirts, lampjes en Clicktights te kopen bij de startnummeruitgifte.

indeling-terrein-2

Eten en drinken

Aan het parcours is een verzorgingspost aanwezig welke is voorzien van water. Bij start/finish zal eveneens water beschikbaar zijn en tevens is hier sportdrank beschikbaar voor alle deelnemers.
Heb je trek in een kopje koffie of thee of zelfs iets te eten dan kun je terecht bij het Blauwe Theehuis.

Kluisjes

Dit jaar zijn er kluisjes beschikbaar waarin je je spullen kunt opbergen. De kluisjes werken met een code zodat je niet met een sleutel je rondes hoeft te lopen. De huur van een kluisje bedraagt €5 per stuk, er zal een medewerker aanwezig zijn die je kan helpen met het huren van een kluisje.
Naast de kluisjes zal er dit jaar geen omkleedruimte aanwezig zijn in het park. Helaas is niet mogelijk een goede en vooral grote ruimte aan te bieden.

 

half-nacht-08

Parcours

In tegenstelling tot voorgaande edities van de Vondelparkloop zullen we dit jaar het parcours met de klok meelopen. Start en Finish zullen bij het openluchttheater zijn en vanaf daar volgen we de brede asfaltwegen met de klok mee om vervolgens weer te finishen bij het openluchttheater. Kijk hier voor het parcours.

Parkeren

Het Vondelpark ligt ingeklemd tussen Amsterdam Oud-Zuid en Oud-West. In de gebieden rondom het park is de parkeerruimte zeer beperkt. Het park is uitstekend per fiets en openbaar vervoer te bereiken. Er zullen fietsenrekken beschikbaar zijn nabij het Blauwe Theehuis. Fietsen kunnen alleen gestald worden in de fietsenstallingen die de organisatie speciaal voor de Vondelparkloop plaatst vlakbij het Blauwe Theehuis. Kijk hier voor de locatie van de fietsenstallingen en meer informatie over parkeren en bereikbaarheid.

Veiligheid

Buiten bij het Blauwe Theehuis zal een EHBO-post aanwezig. Tevens is er tijdens de loop EHBO aanwezig op en langs het parcours.

Garderobe

Er is geen bewaakte garderobe aanwezig! Er is hoogstens in minimale mate kleedruimte beschikbaar naast het Blauwe Theehuis.