phanos-logo

Phanos is de atletiek- en hardloop-vereniging het Olympisch Stadion. Hardlopen bij Phanos kan op alle niveaus: van beginner tot toploper. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden. Naast een pakket aan cursussen is er de mogelijkheid om verenigingslid te worden van Phanos en deel te nemen aan de vaste loopgroepen.

marathontoren-dagmarathontoren-nacht

Meer informatie over de loopcursussen vind je onder het kopje Loopcursussen. De vaste loopgroepen verschillen onderling wat betreft het niveau en de doelstellingen van de lopers. Voordat je lid van een vaste loopgroep wordt, mag je drie keer gratis meetrainen. Meer informatie over de trainingsgroepen en contributies vindt je onder Groepen en trainingstijden

Daarnaast organiseert Phanos elke maand de Free Friday Night Run. Dit is een gratis gezamenlijke duurloop van een uur, en dus een training en geen wedstrijd. Dit evenement is laagdrempelig, dus kom vooral een keer langs. Dus elke tweede vrijdag van de maand om 19.30u start vanaf het Olympisch Stadion.

Informatie over de andere hardloop-evenementen van Phanos kun je vinden op Amsterdam Loopt Harder of volgen via de facebook-pagina.

Loopcursus voor alle deelnemers
Phanos, de organisator van de Vondelparkloop, organiseert voor alle deelnemers een 10-weekse cursus. Heb je de smaak te pakken en wil je sneller worden? Ben je benieuwd hoe je je looptechniek kunt verbeteren? Heb je er genoeg van om in je eentje te trainen? Wil je de rest van de winter op een doordeweekse avond in een veilige en verlichte omgeving lopen? Doe dan mee aan onze loopcursus. Vanaf 18 januari tot en met eind maart kun je meedoen met een van onze loopgroepen onder deskundige leiding. Op woensdagavond voor lopers die een 10 km in ca. 50 min kunnen lopen. Op donderdag voor “beginners” en “licht gevorderden”, en ook voor “gevorderde” lopers. Bij deze laatste groep kun je aansluiten als je de 10 km binnen de 42 (mannen) of 50 min (vrouwen) kunt lopen. De trainingen vinden plaats in het Olympisch Stadion. De kosten bedragen 63 euro. Zie www.phanos.amsterdam/loopcursus/ voor meer info en het aanmeldingsformulier.