14 oktober 2018

De organisatie van de Vondelparkloop 2019 is inmiddels in volle gang, dus zet de datum alvast in je agenda! De Light the Night loop zal plaatsvinden op zaterdag 19 januari, en de Race the Day wedstrijd, recreatie- en kinderloop op zondag 20 januari.

Inschrijving is momenteel nog niet mogelijk, maar zal vanaf begin november geopend zijn. Dit zal t.z.t. aangekondigd worden via deze website, nieuwsbrief en social media.

Jij doet toch ook weer mee?!

 21 januari 2018

Zaterdag 20 en zondag 21 januari was het tijd voor al weer de 44e editie van de Vondelparkloop. Het hele weekend liepen duizenden mensen hun rondjes door het Vondelparkloop, wat veel gezelligheid op leverde. Achteraf kon opnieuw geconcludeerd worden dat de Vondelparkloop de bijnaam ‘gezelligste loop van Amsterdam’ verdient. Zaterdag was dat zelfs ondanks de regen, de lopers zondag hadden meer geluk met een heerlijk winter zonnetje.

Light the Night op zaterdagavond
De zaterdag was al weer voor de vijfde keer het toneel van de prachtig versierde “light the night”. Niet alleen de lopers liepen er verlicht bij, ook het parcours mocht er zijn. De organisatie had de loop al meer dan genoeg opgeluisterd met wederom de nodige licht- en geluidseffecten in het park neergezet, zoals twee lasershows. Ook stonden er weer twee DJs om de lopers op te zwepen tijdens hun 10km run. Omdat dit betekent dat er drie rondjes door het Vondelpark afgelegd moet worden, werden alle installaties drie keer gepasseerd. Ondanks het wat druilige weer genoten er 1300 man van dit spektakel.

Race the Day op zondag
De organisatie was zondagmorgen al weer vroeg in touw om alles klaar te maken voor de drie starts van de traditionele zondag. De zondag was het weer de lopers gunstig gezind en scheen er vrijwel de hele dag een prettig zonnetje. Eerst was het de beurt aan de kinderen t/m 12 jaar tijdens de Bachi Amaa kinderloop over 1,5km. Winnaars waren er in vier categorieën: Teun Claassen (Almere) bij de jongens t/m 8 jaar, Liv de Vries (Purmerend) bij de meisjes t/m 8 jaar, Liam Jongejan (Amsterdam, Phanos) bij de jongens t/m 12 jaar en Maud de Jong (Amsterdam, AV ’23) bij de meisjes t/m 12 jaar.

Daarna om 11u was er de start van de 10km wedstrijdloop, bedrijvenloop, 3,5km en 6,7km recreatieloop. Veelal worden de kortere afstanden geassocieerd met mindere lopers, maar niet bij de Vondelparkloop: de 3,4km wordt door de mannen van organisator Phanos al jaren op het scherp van het snede uitgevochten. Met name Luuk Wagenaar en Thomas Lewis lopen elk jaar superhard; Wagenaar heeft de afgelopen paar jaar de strijd gewonnen, maar was vandaag niet van de partij. Thomas Lewis liep dus relatief onbedreigd naar de winst, maar wist wel snelelr te zijn dan ooit met 10:53. De mannen van de lange adem hadden een iets minder hoge snelheid maar hielden dit wel 3 volle rondes vol voor 10km. Meseret Gebrihiwet, gevlucht uit Eritrea en sportief opgevangen door atletiekverening Phanos, wist te winnen in een prima tijd van 33:11. Snelste vrouw was Fanos Tekle (loopgroep Aart Stigter) in een snelle 37:51.

Zondagmiddag maakte de 1000 lopers van 10km recreatieloop de Vondelparkloop af, ondanks dat aan de andere kant van de stad de voetbalklassieker werd gespeeld. Er waren in totaal bijna 4000 inschrijvingen. Opnieuw was de start/finish in het Vondeltheater – dus midden in het parcours. Dit zorgt voor nog meer gezelligheid bij ‘de gezelligste loop van Amsterdam’.

De organisatie is in handen van atletiekvereniging Phanos, geholpen door stichting Bachi Amaa. De Vondelparkloop werd mogelijk gemaakt door Run2Day, Brooks, dokter Plexiglas, Bounz en Clif Bar. De Vondelparkloop is ooit begonnen als de brandweerloop, en werd vroeger georgansieerd door de Brandweer.

Phanos is ondertussen al druk bezig met de voorbereiding van een volgend prachtig hardloopevenement: de combinatie tussen Phanos Bosloop, Phanos Boscross en NK cross op 10 en 11 maart 2018. Dus van de gebaande paden in het Vondelpark af naar de modder en heuvel van het Amsterdamse Bos.

Over atletiekvereniging Phanos
Atletiekvereniging Phanos Amsterdam is een bruisende atletiekvereniging met zo’n 1.300 actieve leden. Het Olympisch Stadion Amsterdam is de thuisbasis van Phanos. De doelstelling van Phanos is om atletiek voor iedereen bereikbaar en leuk te maken. Phanos biedt een uitdagende omgeving voor topatleten, zowel in competitieverband als individueel. Phanos organiseert daarnaast vele top- en breedtesportevenementen, waaronder de jaarlijkse D-spelen en de Indoor Amsterdam, en diverse loopevenementen zoals de NK cross, de Olympisch Stadionloop en de Vondelparkloop.

Bachi Amaa
De Stichting Bachi Amaa heeft als doel kinderen in Nepal die geen gezond ouderlijk thuis hebben, te ondersteunen op het gebied van levensonderhoud, onderdak en onderwijs. Dit doen ze concreet door een kindertehuis en schoolfonds in Nepal te ondersteunen.20 januari 2018

Iedereen dank voor zijn komst naar de zaterdagse Vondelparkloop ‘Light the Night’. De uitslagen van zaterdag staan hier, de eerste foto’s op Facebook (is aangevuld).

Ook de zondagse Vondelparkloop ‘Race the Day’ waren een groot succes. Uitslagen staan hier en foto’s in dit Facebook-album.18 januari 2018

Op zondagochtend zal ons goede doel Bachi Amaa een warming up verzorgen voor de kinderen die meedoen aan de kids run. De warming up zal plaatsvinden op het terrein van het Openluchttheater, vlakbij de start. Zorg dat je rond 10:00 uur aanwezig bent om alvast in de stemming te komen en lekker warm van start te gaan!

Bachi Amaa zorgt bovendien voor gezelligheid en entertainment voor de kinderen voor de start en tijdens de loop. Wil je meer weten over ons goede doel? Loop dan even langs het kraampje van Bachi Amaa tegenover het Blauwe Theehuis!16 januari 2018

Loop jij aankomende zaterdagavond de ‘Light the Night’ run? Haal je kerstlichtjes nog een keer uit de kast, en kom zo mooi, gek en opvallend mogelijk verlicht naar het Vondelpark. Onze jury zal een winnaar aanwijzen die een prijs ontvangt voor de mooist verlichte loper!

 16 januari 2018

De inschrijving is ondertussen gesloten, en de Vondelparkloop 2018 is uitverkocht! Vandaag of morgen ontvang je van ons nog de laatste deelnemersinformatie per mail, dus houd je inbox in de gaten.

Kijk ook nog even bij de praktische informatie op deze site, lees meer over de bereikbaarheid en het start/finish gebied, of neem alvast het parcours door.

Tot zaterdag of zondag!08 januari 2018

Brekend nieuws! De voorinschrijving voor de Vondelparkloop is een week verlengd, aanmelden kan tot en met uiterlijk 14 januari. Wacht niet langer en claim je startnummer voor de Vondelparkloop Race the Day of Vondelparkloop Light the Night!

Let op: bestellen van t-shirts en andere specials is vanaf heden helaas niet meer mogelijk.22 december 2017

Ook dit jaar steunt de Vondelparkloop het goede doel. Stichting Bachi Amaa komt op voor weeskinderen in Nepal, en helpt met de bouw van een aardbevingsbestendig tehuis. Wil jij ook graag een steentje bijdragen? Steun Bachi Amaa dan via een donatie bij jouw inschrijving!

De kids run staat op 21 januari helemaal in het teken van het goede doel. Kinderen kunnen zelf ook meehelpen door geld in te zamelen via de speciale actie draag je steentje bij. De feestdagen zijn een prachtige gelegenheid om jouw kind een spaarpotje te laten vullen voor de kinderen in Nepal. Help jij mee?

 18 december 2017

Op zondag zullen er ook dit jaar weer pacers meelopen tijdens de 10km recreatieloop (start om 13.00 uur). Er zullen pacers meelopen voor een eindtijd van 45, 50, 55 en 60 minuten.

De pacers (ook wel hazen genoemd) zullen herkenbaar zijn aan een opvallend hesje met op de rug de te lopen eindtijd en een ballon aan de schouder. De pacers zullen zich tussen alle deelnemers in het startvak opstellen.

Wil jij graag een scherpe tijd lopen en je PR verbeteren tijdens de Vondelparkloop 2018? Ga dan in het startvak alvast bij de pacer met jouw gewenste eindtijd staan, of sluit je direct na de start bij jouw pacer aan.12 december 2017

Heb jij hem al gezien, het prachtige nieuwe Vondelparkloop t-shirt? Dit shirt, speciaal ontworpen voor de 2018 editie,  kun je bestellen bij je inschrijving voor slechts €20,-. Er is keuze uit twee kleuren: wit en antraciet. Dit technische t-shirt is uiteraard zeer geschikt om in hard te lopen.

Ook zijn er dit jaar weer mooie hardlooplichtjes en LED vesten bestellen voor de zaterdagavond, en zijn ook de unieke Vondelparkloop ClickTights weer beschikbaar. Kijk hier snel hoe je aan deze leuke, functionele gadgets komt.

Let op: Bestellen kan alléén bij de voorinschrijving via het inschrijfformulier. Tijdens het wedstrijdweekend zelf zijn het ‘Vondelparkloop 2018’-shirt en andere gadgets niet te koop.Volgende pagina »